OCEANIC ONTIJZERAAR CRYSTAL RIGHT

Het gebruik van putwater wordt vaak toegepast door gezinnen, of bedrijven, die oftewel het gebruik van stadswater willen beperken (kosten) oftewel helemaal niet beschikken over stadswater.

Aangezien in tegenstelling tot het ons aangeleverde leidingwater, de kwaliteit van dit water NIET gegarandeerd kan worden, is het vaak noodzakelijk om dit water te behandelen alvorens we dit gaan gebruiken.

Hiervoor is het belangrijk te weten over welke kwaliteit uw putwater beschikt, of simpel gezegd, water er in uw water aanwezig is.

Vaak merkt men bij gebruik van putwater dat dit water in onze toiletten, bad en douche roest bruine randen achter laat. Dit wijst normaal gezien op een te hoog IJZER gehalte in het water, wat door de Oceanic ontijzeraar behandeld kan worden.

Het beste wat u hiervoor kan doen, is een water staal te nemen, en dit door een erkend labo te laten controleren op de “drinkbaarheid” van het water, alsmede op de ijzerdeeltjes.

De volgende stappen zouden in volgorde kunnen ondernomen worden:

- Ijzer en Mangaan aanwezig : Oceanic ontijzeraar (zie Birm)
- Vuildeeltjes aanwezig : Syr producten, terugspoelfilters
- Kalk aanwezig : Oceanic Limex (zie waterontharding)
- Ijzer en kalk aanwezig : Oceanic ontijzeraar (zie Christal Right)
- Bacteriën en / of coliformen : Oceanic Homespring (zie behandeling regenwater)
- Opgeloste delen : Oceanic omgekeerde osmose (zie omgekeerde osmose)

Hier in dit blok van informatie gaan we ervan uit dat we ZOWEL een probleem van ijzer als van kalk hebben in het water, en dat we ALLE ijzer deeltjes FE++ en ALLE Calcium en Magnesium uit het water willen verwijderen. Afhankelijk van uw sanitaire installatie, en het gewenste debiet, beschikt Syr Oceanic - Water treatment bvba over een gamma Ontijzeringstoestellen op basis van het Media Crystal Right.

Crystal Right heeft de eigenschappen zoals harsen hebben, om een ionenuitwisseling te hebben met de Calcium en Magnesium ionen, maar daarbovenop met de ijzerionen FE ++. De ijzerdeeltjes FE +++ worden niet echt volledig uit het water verwijderd, daarvoor gebruiken we de Oceanic ontijzeraar op basis van Birm.

De Crystal Right wordt geregenereerd met Zout ( NaCl ), net zoals harsen, maar met een verhoogde hoeveelheid zout per liter vulling in vergelijking met de normale waterontharder. Tevens benodigt het een verkorte verplichte spoeldag (4 dagen) wegens de aanwezigheid van ijzer.

Het grote voordeel van te werken met Crystal Right, is dat u twee problemen in 1 toestel kunt aanpakken, wat aanzienlijk goedkoper is dan 2 afzonderlijke toestellen te plaatsen, en aanzienlijk minder plaats in neemt.

Bovendien is

De Oceanic ontijzeraar op basis van Crystel Right wordt eveneens gestuurd door onze Limex IQ timer.

Uw water moet aan de volgende parameters voldoen:

- Ijzer in het water : maximaal 15 PPM (partikels per ml)
- PH waarde van het water : moet minimum 5,7 zijn
- TDS waarde : moet minimaal 80 PPM zijn (= helft van de geleidbaarheid)
- Hardheid (kalk) : moet minimaal 5 F° zijn (5 mg Ca CO3)
OCEANIC ONTIJZERAAR BIRM
Artikelnummer CR inhoud Aantal pers. debiet Afmeting fles
LOIRIQ.CR.28.1044 28 Liter 2 1 m³/hr 25 x 111 cm
LOIRIQ.CR.42.1054 42 liter 2-3 1,5 m³ / hr 25 x 137 cm
LOIRIQ.CR.71.1354 71 liter 4 2 m³ / hr 33 x 137 cm
LOIRIQ.CR.84.1465 84 liter 5 2,5 m³/ hr 35 x 165 cm
LOIRIQ.CR.112.1665 112 Liter + 5 4 m³ / hr 40 x 165 cm

Afhankelijk van het type toestel wordt de het zoutreservoir aangespast.